Ordinul ministrului Educatiei prin care se aproba pilotarea evaluarii digitalizate a lucrarilor scrise in cadrul Evaluarii Nationale pentru absolventii clasei a VIII-a, desfasurate in judetul Dambovita, si al examenului national de Bacalaureat, organizat in judetul Calarasi, a fost publicat in Monitorul Oficial.

sondaj

Potrivit ordinului, pentru absolventii de clasa a VIII-a din judetul Dambovita, lucrarile scrise la Evaluarea Nationala vor fi corectate online. De asemenea, pentru absolventii de liceu din judetul Calarasi, lucrarile scrise la Bacalaureat 2022 vor fi corectate online.

Profesorii si asistentii de examen care scaneaza lucrarile elevilor primesc 150 de lei pe zi, iar un profesor care corecteaza online lucrarile de la BAC va fi platit cu 18 lei/ lucrare corectata. Profesorii evaluatori de la Evaluarea nationala vor primi 14 lei/ lucrare corectata.
Modalitatea de organizare si desfasurare a evaluarii digitalizate a lucrarilor scrise provenind din judetele Dambovita si Calarasi urmeaza sa fie stabilita prin proceduri elaborate de Ministerul Educatiei in urmatoarele zile.

 

 

Sursă foto –  pixabay.com