CTP a fost concediat de Digi24 pentru criticile la adresa postului TV dar și pentru subiectele abordate în emisiunea ”Cap limpede”

Cristian Tudor Popescu a oferit câteva frugale detalii ale concedierii sale de marți, de la Digi 24. Într-o convorbire cu ziaristul Petrișor Obae, de la Pagina de Media, CTP a explicat că demiterea s-a făcut prin telefon și că a fost vizat conținutul a ceea ce a spus pe post în ultima emisiune. „Motivele mi-au fost spuse într-o convorbire telefonică pe care am avut-o cu conducerea postului. A fost analizată această ultimă emisiune, de vineri şi au luat decizia”, a declarat CTP pentru Pagina de Media. Ce a spus CTP în ultima emisiune, analizează același site? Două lucruri complet diferite de prestația postului unde era invitat: Că proiectele de legi ale siguranței vor să facă din Serviciil secrete din România mai mult decât Securitatea. Și că miza este controlul oamenilor de către Putere. Ziaristul a criticat ferma gafa postului, care a difuzat un filmuleț vechi cu un tânăr rus ieșind dintr-o discotecă pe post de soldat rus.

Citeşte întreaga ştire: „Într-o convorbire telefonică”. Ce i-a spus conducerea lui Digi lui CTP când l-a concediat. Reacțiile din societate

Diagnosticul – mai dăunător decât boala

 Emisiunea Cap Limpede de vineri, 03 iunie, nu a fost ultima din acest sezon, a fost ultima. Nu ne mai vedem la toamnă. Analizând conținutul acestei emisiuni, conducerea postului a decis să înceteze colaborarea cu subsemnatul. Este o hotărâre unilaterală, care aparține Digi 24. Diagnosticele puse în Cap Limpede final au fost considerate mai dăunătoare pentru imaginea postului decât boala.

 Ar fi trebuit să mă despart de mult de Digi 24.  Am mai rămas din respect față de telespectatorii emisiunii Cap Limpede și de partenerul meu de dialog, domnul Claudiu Pândaru. Acum, sunt dezlegat.

 Nu există vreo televiziune de știri la care să iau în considerare a mă „transfera”. Poate că ne vom revedea pe youtube, mă voi gândi. Deocamdată, iau o pauză video. Dar, ne putem întâlni în continuare în scris, în Republica, pe facebook și, audio, joia dimineața, la Europa FM. Deși concediat, nu plec în concediu.” – a scris gazetarul pe pagina de FACEBOOK

 

 

Sursă foto – https://www.facebook.com/CTPopescu