Radu Szekely, consilier al ministrului Educației – Meditațiile cu propriii elevi ar putea fi abatere disciplinară, în noua lege. Dacă se repetă, poate interveni desfacerea contractului de muncă

Radu Szekely, consilier al ministrului Educației, a declarat la TVR, că meditațiile cu propriii elevi ar putea constitui abatere disciplinară, conform noii Legi a educației.

Interdicția va fi prevăzută în proiectul noii legi a educației, dar foarte specific, în legătură cu elevii de la clasă. Sancțiunile se discută, poate reprezenta o abatere disciplinară, care poate duce și la desfacerea contractului de muncă, dacă se repetă” – a spus Szekely, la emisiunea ”Referendum” de la televiziunea publică.

”Nu putem interzice nimănui dreptul la inițiativă, dar, atât timp cât ești angajat în sistemul de învățământ, prin contractul de muncă se pot impune anumite condiții, printre care și cea de a nu face meditații cu propriii elevi.

Nu suntem de acord cu interzicerea totală. Nu vrem să eliminăm o cerință din piață”– a  spus reprezentantul Ministerului Educației.

Pe 17 mai, Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației, a anunțat, la Digi 24, că, atunci când interzicerea meditațiilor cu elevii de la clasă va fi reglementată prin lege, vor exista și sancțiuni.

 

 

Sursă foto – pixabay.com