Jurnalista Emilia Șercan – Autoritățile statului român au orchestrat o operațiune de kompromat împotriva mea

Jurnalista Emilia Șercan a fost vizată de trei acțiuni distincte de amenințare, defăimare și intimidare, în decurs de o lună, potrivit pressone.ro. Prima dintre cele trei acțiuni a avut loc pe 19 ianuarie 2022, la o zi după ce a dezvăluit că prim-ministrul României, Nicolae Ciucă, a plagiat în teza de doctorat.

În data de 19 ianuarie 2022, a doua zi după ce a publicat investigația referitoare la plagiatul premierului Nicolae Ciucă (PNL), aceasta a primit un mesaj de amenințare. Conținutul mesajului este legat direct de articolul referitor la plagiatul premierului. A doua zi a depus o plângere penală la Serviciul de Investigații Criminale din cadrul Poliției Municipiului București, scrie Emilia Șercan.

În data de 2 februarie 2022 a primit o nouă amenințare, pentru care a depus o a doua plângere penală.

În seara zilei de 16 februarie 2022 ea spune că a găsit un mesaj pe Facebook, de la o persoană cu care nu este conectată prin rețeaua de socializare și pe care nu o cunoaște, potrivit sursei citate. Îi erau transmise un număr de 5 fotografii personale, realizate în urmă cu aproximativ 20 de ani de logodnicul de la acel moment, în apartamentul în care locuiau.

„Pe 18 februarie, am fost notificată printr-o alertă Google că acea captură de ecran, pe care eu am depus-o ca probă într-un dosar penal, dar și pozele personale furate, au fost publicate pe un site înregistrat în Republica Moldova”.

Continuarea pe Presone.ro

 

 

Sursă foto – facebook