Ministrul german de externe, Annalena Baerbock, a subliniat marți că politicienii germani știau încă din 2014, după ce Moscova a anexat ilegal Peninsula ucraineană Crimeea, care sunt pericolele pe care le implică creșterea dependenței energetice de Rusia, iar acum Germania plătește prețul pentru că a ignorat problema.

sondaj

”Noi, în calitate de europeni, am știut încă din 2014… că trebuie să devenim complet independenți de importurile de combustibili fosili din Rusia și a fost pusă în aplicare o strategie de diversificare a importurilor noastre de energie”- a declarat Baerbock într-un discurs susținut la Berlin Energy Transition Dialogue, potrivit Politico Europe.

”Cu toate acestea, nu am abordat acestă chestiune, iar acum (n.r. această ignorare) se răzbună pe noi în cel mai brutal mod”– a completat oficialul german.

Politicienii germani, cu precădere guvernul fostului cancelar german, Angela Merkel, au fost puși sub examinare atentă cu privire la dependența problematică a țării de importurile de energie din Rusia, în contextul în care anii de poziționare geopolitică agresivă a președintelui rus, Vladimir Putin, au culminat cu un război împotriva Ucrainei.

 

 

Sursă foto – https://www.facebook.com/abaerbock