Cosmonauții ruși urcă la bordul stației spațiale în culorile steagului ucrainean

Oleg Artemiev, Denis Matveev și Serghei Korsakov de la Roscosmos au fost primii cosmonauții ruși care au ajuns la ISS de la începutul războiului dintre Rusia și Ucraina.

Aceștia au sosit la Stația Spațială Internațională (ISS) îmbrăcați în costume de zbor galbene și albastre, care se potrivesc cu culorile drapelului ucrainean, se arată într-un raport publicat de The Guardian.

Cei trei, reprezentanți Roscosmos, au fost primii care au ajuns la ISS de la începutul războiului Rusia-Ucraina.

Cosmonauții ruși au acostat la ISS după o călătorie de trei ore de la instalația de lansare Baikonur din Kazahstan, în nava spațială Soyuz MS-21, vineri seară. Ei vor fi componenți ai unei misiuni științifice pe ISS timp de aproximativ șase luni.

Gestul cosmonauților ruși de a purta costume spațiale galbene cu accente albastre pare a fi o declarație împotriva invadării Ucrainei de către Rusia. Codul vestimentar standard rusesc este albastru.

Sosirea lor a fost transmisă în direct atât de Administrația Națională pentru Aeronautică și Spațiu (NASA) cât și de Roscosmos, corporația de stat a Federației Ruse responsabilă de zborurile spațiale, programele cosmonautice și cercetarea aerospațială.

De la invadarea Ucrainei, oamenii din întreaga lume au folosit culorile drapelului ucrainean național pentru a arăta solidaritate și sprijin. Însă agenția spațială a Rusiei a negat că cei trei cosmonauți arătau sprijin pentru Ucraina.

„Uneori galbenul este doar galben”, a spus serviciul de presă al Roscosmos pe canalul său Telegram.

Video Aici

 

Sursă foto – bbc.com