De ce nu sunt unite cadrele didactice? Se anunță iar proteste ale angajaților din Educație. La ultimul au fost doar câteva sute de participanți

Şansele ca angajaţii din sistemul de învăţământ să intre în grevă sunt foarte mari în acest moment, a declarat, joi, pentru Agerpres, preşedintele Federaţiei Sindicatelor din Educaţie (FSE) „Spiru Haret”, Marius Nistor, la începutul mitingului din faţa Guvernului la care au participat membri ai celor trei federaţii sindicale din educaţie.

„Şansele să facem grevă sunt în acest moment foarte mari. (…) În curând vom anunţa şi celelalte forme de protest. Nemulţumirea e mare în sistemul de învăţământ preuniversitar, iar reacţiile colegilor noştri sunt mai mult decât îndreptăţite. Indiferent că sunt personal didactic de predare, didactic auxiliar sau nedidactic, problemele sunt comune şi suntem afectaţi cu toţii de măsurile luate de actualul Executiv şi de practicile politicienilor de dinaintea constituirii ultimei majorităţi parlamentare. Oamenii nu mai pot suporta, şi aceasta în condiţiile în care în momentul de faţă sunt asaltaţi de creşterea teribilă a preţurilor la utilităţi”– a afirmat preşedintele FSE „Spiru Haret”.

Posibilitatea declanşării în curând a unei greve de angajaţii din învăţământ a fost confirmată pentru Agerpres şi de preşedintele Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ (FSLI), Simion Hancescu.

 

 

Sursă foto – fsli.ro