Într-un articol publicat pe site-ul său, premierul maghiar Viktor Orban a scris că guvernul său este obligat să apere identitatea constituțională a Ungariei, chiar dacă acest lucru se confruntă cu o decizie recentă a Curții de Justiție a Uniunii Europene.

sondaj

Orbán a spus că Curtea Europeană „a ordonat” Ungariei să permită migranților opriți la frontieră să intre în țară, dar că această decizie contravine regulilor legii fundamentale a Ungariei. Conform premierului maghiar, polițiștii de frontieră maghiari nu au permis migranților să intre în țară, iar migranții care au reușit să intre ilegal au fost împiedicați să rămână. Mai mult, migranții care solicită azil trebuie să depună cererea de azil în afara Ungariei, a adăugat acesta.

În urma deciziei Curții Europene, guvernul maghiar a apelat la Curtea Constituțională a Ungariei, iar curtea, a spus Orbán, a stabilit că guvernul „trebuie să ne apere identitatea constituțională – chiar dacă acest lucru contravine hotărârii Curții de Justiție a Uniunii Europene”. În plus, „relația dintre migrație și demnitatea umană trebuie examinată și din perspectiva populației istorice existente a țării”.

„Aceasta este o hotărâre de importanță istorică”, a scris Orbán.

Individul din societățile occidentale a fost smuls „din comunitățile sale naturale, lingvistice, culturale, familiale și religioase”, continuă premierul maghiar.

„Astăzi, europenii nu au dreptul de a decide asupra celor cu care doresc să trăiască în propria lor țară – chiar și atunci când imigrația în masă duce la dezintegrarea comunităților tradiționale care stau la baza propriilor identități ca indivizi. În cele din urmă, în ceea ce privește drepturile fundamentale, europenii de astăzi nu au dreptul la țara lor, la limba lor, la cultura lor, la familia lor și la Dumnezeul lor.”

Decizia Curții Constituționale a Ungariei „ia o poziție împotriva acestui lucru”, a concluzionat Orbán, citat de Hungary Today.

 

 

Ștefan Priscu – Redactor Alert24

Sursă foto – https://www.facebook.com/orbanviktor