Ministrul de Interne, Lucian Bode, a afirmat, marţi, că nu înţelege de ce s-a creat agitaţie în jurul asumării răspunderii de către Guvern pentru certificatul verde, atâta timp cât în Executiv nu a existat o astfel de discuţie.

sondaj

”Domnul prim-ministru Nicolae Ciucă nu a exprimat un astfel de punct de vedere. În consecinţă, vă confirm că în Guvern nu s-a discutat nicio clipă despre posibilitatea asumării răspunderii”– a afirmat Bode, marţi, întrebat despre certificatul verde.

Acesta a precizat că nu crede că este cazul ca un Guvern cu susţinere solidă în Parlament să îţi asume răspunderea pe vreun proiect.

”Personal, nu văd în regulă ca un Guvern cu susţinere de 70% în Parlament să-şi asume răspunderea pe orice proiect de lege în general”- a mai afirmat Bode.

Întrebat dacă certificatul verde profesional ar putea fi adoptat până la finalul anului, Bode a mai afirmat: ”Dacă Parlamentul se mobilizează, cu siguranţă poate trece până la finalul anului”.

Marcel Ciolacu, liderul PSD, a spus luni când a fost întrebat de jurnaliști despre posibila asumare a răspunderii guvernului pe legea Certificatului Covid, că ”nu există o astfel de decizie”, dar a adăugat că ”este normal să avem variante de lucru”.

Surse politice au declarat luni dimineață pentru G4Media.ro că liderul PSD a propus coaliției ca Guvernul să își asume răspunderea în Parlament pentru adoptarea Legii privind utilizarea certificatului Covid la locul de muncă.

Argumentele în favoarea acestei soluții țin de faptul că aprobarea unui proiect intrat în circuitul parlamentar durează mai mult, având în vedere că sunt multe comisii avizatoare și se așteaptă și multe amendamente din partea partidelor care nu sunt în coaliția de guvernare.

Însă Florin Cîțu boicotează în acest moment totul”– au adăugat surse politice.

Proiectul propus coaliției prevede ca angajații care refuză vaccinul să primească gratuit 15 vouchere pentru teste rapide antigen.

Florin Cîţu a afirmat, luni, că opinia sa rămâne constantă şi anume că nu i se pare normal să fie decontate testele pentru COVID de la bugetul de stat pentru cei care nu vor să se vaccineze.

 

 

Sursă foto – https://www.facebook.com/lucianbode.ro