Kelemen Hunor a declarat luni, la Digi24, că nu este de acord cu testele gratuite incluse în certificatul verde pentru angajații nevaccinați, pentru că ar însemna o cheltuială de miliarde de lei de la bugetul de stat. „În acest mod se duce în jos și vaccinarea. În 72 de ore trebuie repetat testul. Asta unde ne duce? Dăm teste gratuite pentru tot poporul? Nu este corect”, a afirmat liderul UDMR.

sondaj

„Nu sunt de acord cu testele gratuite. Cel mult pentru 28 de zile, e perioada în care poți să faci vaccinare completă. Asta se poate accepta, mai mult nu se poate. Înseamnă miliarde. Nu se poate să îți plătească statul, că tot de la buget se plătește, că nu aduce nimeni bani de acasă. Nu vrei vaccin, vrei teste gratuite. Nu se poate, asta înseamnă că se duce în jos și vaccinarea. În 72 de ore se repetă testul. Asta unde ne duce? Dăm teste gratuite pentru tot poporul? Nu este corect nici politic, nici moral. Vom discuta în coaliție pentru 28 de zile cel mult și vom lua o decizie”– a declarat Kelemen Hunor, la Digi24.

Liderul UDMR a precizat că urmează să discute cu liderii coaliției pentru a lua o decizie privind certificatul verde și modul de implementare a acestuia.

„În primul proiect nu erau impuse teste gratuite. A venit ministrul Sănătății cu o altă gândire și acest proiect îl vom discuta în Coaliție. Sunt de acord cu propunerea lui Alexandru Rafila ca acest certificat să fie impus când crește incidența. Dacă depășești 1,5 la mie automat trebuie să prezinți certificatul. Este un lucru foarte bun. Trebuie să vedem dacă acceptăm excepții, eu nu sunt de acord pentru excepții”– a mai spus liderul UDMR.

„Dacă reușim să găsim azi (luni – n.r.) o formulă agreată de toată lumea, în 10 zile poate să treacă prin ambele camere și va intra în vigoare de la 1 ianuarie”– a conchis Kelemn Hunor.

Numărul românilor care se vaccinează scade în fiecare zi, astfel că, potrivit CNCAV, duminică autoritățile au raportat că s-au vaccinat 26.382 de persoane, din care puțin peste 4.000 cu prima doză.

 

 

Sursă foto – https://www.facebook.com/kelemenhunor.rmdsz