Conform Edupedu.ro, profesorii diriginți și învățătorii, cei care sunt persoanele de legătură între școală și părinți în problema testării pe bază de salivă, solicită în unele cazuri câte o declarație pe proprie răspundere de la părinți/tutori pentru a avea o evidență a cazurilor de infectare și a testelor în sine.
Pe de altă parte, procedura de raportare a testelor, trimisă în școli de către Direcția de Sănătate Publică București, publicată de educațieprivată.ro, prevede că „testele rapide SARS-CoV-2 noninvazive, efectuate din probe de salivă, sunt raportate în platforma http://rapter.g4d.ro doar atunci când au rezultat pozitiv”. Aceste lucru va fi raportat de școală sau grădiniță „indiferent dacă testul a fost administrat la școală sau acasă”.
„Raportarea rezultatelor pozitive ale testelor rapide SARS CoV-2 noninvazive, efectuate din probe de salivă, este obligatorie pentru toate unitățile de învățământ, fie că testul este administrat în cadrul unității, fie că aceasta este administrat acasă.
Raportarea rezultatelor se realizează în aceeași zi în care a fost administrat testul rapid SARS- CoV-2 noninvaziv, efectuat din probă de salivă, pentru un management corect al fiecărui caz în parte” – potrivit procedurii.
Sursă foto – edupedu.ro