Valde proteste împotriva vaccinării obligatorii – Austria, Germania, Italia, Franţa, Spania și Cehia

epa09593303 People take part in a demonstration against the measures of the Austrian government to slow down the ongoing pandemic of the COVID-19 disease caused by the SARS-CoV-2 coronavirus at the Heldenplatz square in Vienna, Austria, 20 November 2021. Austrian Chancellor Alexander Schallenberg announced a mandatory vaccination against the SARS-CoV-2 coronavirus by February 2022, and a general nationwide lockdown to stem the ongoing pandemic of COVID-19, starting from 22 November. EPA-EFE/CHRISTIAN BRUNA

Aproape 40.000 de persoane au ieşit, sâmbătă, pe străzi în Austria pentru a protesta faţă de măsurile şi planurile guvernului de a introduce obligativitatea vaccinării, anunţă DPA.

Cea mai mare demonstraţie a avut loc sâmbătă în Piaţa Graz. Poliţia a precizat că 30.000 de persoane au mărşăluit prin al doilea oraş ca mărime din ţară, scandând „Pace, libertate, fără dictatură”.

Demonstraţii au avut loc şi în Piaţa St. Poelten, Klagenfurt şi Innsbruck. Participanţii au fost în mare parte paşnici, deşi mulţi nu au purtat măşti.

Guvernul austriac vrea să introducă din februarie vaccinarea obligatorie, un proiect de lege fiind prezentat în a doua săptămână din decembrie. Un lockdown este în vigoare în ţară începând de luni.

Demonstraţii împotriva măsurilor au avut loc la Viena şi weekend-ul trecut.

În Austria, rata de infectare la o săptămână a scăzut uşor, ajungând sâmbătă la 1.030 de noi infecţii la 100.000 de locuitori.

De asemenea, proteste masive au avut loc şi în Germania, Italia, Cehia, Franţa și Spania.

 

 

Sursă foto -bbc.com