CMBSU a dispus, sâmbătă, măsuri pentru combaterea pandemiei valabile până pe 8 decembrie, ora 24.00. Este menţinută obligativitatea purtării măştii, cu câteva excepţii, sunt interzise mitingurile, demonstraţiile, procesiunile, concertele, spectacolele, cursurile de instruire, workshopuri-le, conferinţele şi evenimentele private precum nunţi, botezuri, mese festive şi altele asemenea.

sondaj

Desfăşurarea în aer liber a spectacolelor, concertelor, festivalurilor publice şi private sau a altor evenimente culturale este permisă cu participarea publicului până la 30% din capacitatea maximă a spaţiului, dar nu mai mult de 1.000 de persoane, în intervalul orar 5,00-21,00. La astfel de evenimente pot participa doar cei vaccinaţi sau care au trecut prin boală.

E permisă organizarea ceremoniilor oficiale dedicate Zilei Naţionale a României în Capitală, cu participarea a cel mult 400 de persoane în zona oficială delimitată de organizatori, cu asigurarea unei distanţe de minimum 1 metru între participanţi, cu purtarea măştii de protecţie. Pot lua parte doar persoanele vaccinate sau trecute prin boală. Incidenţa sâmbătă în Bucureşti e de 2,26 la mia de locuitori.

Se menţine obligativitatea purtării măştii de protecţie, astfel încât să acopere nasul şi gura, în toate spaţiile publice închise şi deschise, precum şi la locul de muncă şi în mijloacele de transport în comun.

Se exceptează de la măsura prevăzută mai sus următoarele categorii de persoane:

  • copiii cu vârstă mai mică de 5 ani;
  • persoanele care la locul de muncă sunt singure în birou;
  • prezentatorii TV şi invitaţii acestora, cu condiţia respectării distanţei de 3 metri între persoane;
  • reprezentanţii cultelor religioase, în timpul slujbelor, cu condiţia respectării distanţei de 3 metri între persoane;
  • persoanele care desfăşoară activităţi fizice intense şi/sau în condiţii de muncă solicitante (temperaturi ridicate, umiditate crescută etc.) sau activităţi sportive;
  • persoana care suferă de boli ce afectează capacitatea de oxigenare, pe baza unei evaluări a riscului efectuată de medicul de medicina muncii/medicul curant;
  • personalul artistic în timpul reprezentaţiilor;
  • copiii cu nevoi speciale în urma evaluării riscului de către medicul curant.

 

 

Sursă foto – wsj.com