Polițiștii de la brigada rutieră acuzați de luare de mită – Luau inclusiv pizza și porții de mâncare de la curierii pe care-i prindeau în trafic

Detalii din cea mai amplă acțiune derulată vreodată de Direcția Generală Anticorupție la Poliția Rutieră. „Bani mulți, dar și mâncare, ca mită”, a explicat unul dintre investigatori, pentru Libertatea.

24 de polițiști de la Brigada Rutieră a Capitalei sunt vizați de o anchetă care a devenit publică joi dimineața, când DGA, instituție din MAI, a anunțat percheziții și rețineri. Unul dintre oamenii care au participat la acțiune a explicat, sub anonimat, că planul a fost gândit din timp și că au cooperat mulți dintre cei care fuseseră victimele din trafic ale polițiștilor care cereau mită. Polițiștii corupți, susține omul familiar cu ancheta, luau bani, care ajungeau să devină, prin repetiție, sume importante.

„Dar nu se mulțumeau cu asta. Dacă nu aveai bani, luau uneori ce se putea. Ei îi vămuiai și pe curierii pe care-i prindeau în trafic. Le spuneau că au încălcat legea și lua de la aceștia pizza sau mâncare” – a spus specialistul.

Conform surselor, cei care erau puși în situația de a da mită au descris totul în scris și au devenit martori.

 

 

Sursă foto – https://www.facebook.com/ministeruldeinterne