Ungaria se confruntă cu o creștere rapidă a numărului de decese cauzate COVID-19, iar premierul maghiar  Viktor Orbán încearcă să-și convingă concetățenii să se vaccineze cât de repede posibil.

sondaj

În cadrul emisiunii săptămânale la postul de radio Kossuth, premierul maghiar a afirmat că „cei nevaccinați fie se vaccinează, fie mor” – conform Telex.

Potrivit acestuia, toată lumea poate lua virusul, însă cei nevaccinați sunt în pericol iminent de moarte și reprezintă o amenințare nu numai pentru ei înșiși, ci și „pentru noi toți”. Potrivit lui Orbán, trebuie să-i convingem pe cei care nu sunt vaccinați că putem avea încredere în vaccinare, la fel cum ne vaccinăm împotriva varicelei, oreionului și a destul de multe boli mortale în copilăria noastră.

Șase milioane de oameni au fost vaccinați până acum în Ungaria, iar guvernul maghiar așteaptă să aibă o opinie de specialitate în luna decembrie, care să decidă dacă se impune vaccinarea copiilor cu vârste cuprinse între 5 și 12 ani.

„Sunt destule vaccinuri”, premierul menționând un număr de 10 milioane, iar un al patrulea vaccin ar putea fi administrat tuturor.

 

 

Ștefan Priscu – redactor Alert24 Ungaria

Sursă foto – Telex