Germania în criză medicală – A început transferul primilor pacienți COVID în străinătate

Germania a raportat cel mai mare val de infecții cu COVID-19 într-o singură zi, în vreme ce cancelarul Angela Merkel a spus că situația „dramatică” a fost rezultatul celui de-al patrulea val „care a lovit țara cu toată forța”.

Institutul Robert Koch (RKI), centrul de boli și control al Germaniei, a raportat 65.371 de cazuri noi în ultimele 24 de ore – este o creștere cu 12.545 de infecții noi comparativ cu perioada anterioară de 24 de ore.

Dar este posibil ca aceste cifre să fie sub raportate, iar scara reală a infecțiilor ar putea fi „de două ori sau de trei ori mai multe”, a declarat șeful RKI Lothar Wieler, într-o discuție online cu premierul statului Saxonia, Michael Kretschmer, miercuri seară.

Țara a raportat 264 de decese legate de COVID-19 de miercuri până joi, împingând numărul total de decese de când a început pandemia la 98.000 de persoane în Germania, potrivit datelor RKI.

Rata de incidență de șapte zile din Germania a atins, de asemenea, niveluri record de 336,9 cazuri la 100.000 de persoane, față de 249,1 cazuri raportate în urmă cu o săptămână, a raportat RKI.

Germania are una dintre cele mai scăzute rate de vaccinare din Europa de Vest, cu puțin peste 67% din populație complet vaccinată. Aproximativ 33% nu au nicio protecție împotriva virusului, potrivit RKI.

Acesta este unul dintre motivele pentru care infecțiile au crescut la niveluri record, spun experții, iar în plus fiind vorba despre scăderea imunității vaccinurilor COVID-19 și a variantei Delta, mai infecțioasă.

„Deoarece campania de vaccinare a început în Germania la începutul acestui an, vedem cum unele grupe de vârstă și unele persoane își pierd rapid imunitatea împotriva COVID-19”-  a spus pentru CNN Tobias Kurth, profesor de sănătate publică și epidemiologie la spitalul universitar Charité la Berlin.

 

 

Sursă foto – dw.com