Liderii celor trei partide care negociază viitorul guvern au stabilit, luni seară, la Palatul Victoria, că formula pe care vor merge în privința premierului va fi rotația între PSD și PNL.

sondaj

Surse din conducerea celor trei formațiuni au declarat pentru Digi24.ro că va fi rotație de premieri fără UDMR, adică Kelemen Hunor nu va putea fi desemnat pentru a conduce guvernul.

Un lucru care rămâne de discutat este durata mandatului de premier prin rotație – un an și jumătate sau doi.

Ceea ce este însă interesant, potrivit informațiilor noastre, este că Florin Cîțu dorește ca rotația să înceapă cu Marcel Ciolacu, propunerea PSD pentru postul de prim-ministru.

Marți seară, Biroul Executiv al PNL trebuie să voteze această propunere cu care Florin Cîțu se va prezenta în fața partidului.

Manevra este menită să îi taie lui Nicolae Ciucă drumul către funcția de premier, știut fiind faptul că Florin Cîțu se teme că nominalizarea lui Ciucă i-ar sabota autoritatea în partid.

După ce partidele aprobă variantele, urmează consultările cu președintele Klaus Iohannis la Palatul Cotroceni, cel mai probabil la finalul săptămânii.

 

 

Sursă foto – https://www.facebook.com/CiolacuMarcel