Nurse injecting child with mother watching. Usage: Real-online-workflow (2019) Usage: Online (20190319)Usage: Marketing DMS (20190528) *** Local Caption *** © Monkey Business / stock.adobe.com

Copiii cu vârste între 5 şi 11 ani ar putea fi vaccinaţi începând chiar din luna decembrie. Autorităţile sanitare de la noi nu exclud această variantă, chiar înainte ca Agenţia Europeană a Medicamentului să se pronunţe în acest caz.

sondaj

Astfel, hotărârea de guvern privind aprobarea strategiei de vaccinare împotriva COVID-19 a fost modificată în acest sens.

Obiectivele pentru anul 2022 sunt vaccinarea a cel puţin 20% dintre copiii cu vârste sub 12 ani, atingerea unui procent de 70% în rândul populaţiei generale de la 12 ani în sus.

Pentru anul 2023, obiectivul statului este să ajungem la un procent de vaccinare de 90% din populaţia eligibilă vaccinată.

Pentru acest lucru, este necesar ca Ministerul Sănătăţii să asigure stoc suficient de vaccinuri, mai ales din cele preferate de cetăţeni.

Valul 4 care a dat peste cap sistemul medical a stârnit frică în rândul multor părinţi.

”Sunt pacienți care mă întreabă de mult despre vaccinarea copiilor, de la 5 ani, deci, sunt si altfel de discutii”– spune Cosmina Berbecel, medic pediatru de familie.

Copiii se vor putea vaccina atât în cabintele medicilor de famlie cât şi în centrele existente.

Sub ameninţarea unei noi tulpini care a apărut la o şcoală din Franţa – şi care s-ar putea dovedi mult mai rezistentă în faţa vaccinurilor întrucât a suferit modificări fără precedent la proteina spike – autorităţile de la noi din ţară ar putea grăbi vaccinarea copiilor care au între 5 şi 11 ani.

Asta după ce decizia a în acest sens a fost deja luată în Statele Unite Ale Americii, Israel sau Austria.

 

 

Sursă foto – dw.com