Unul dintre lideri PSD, președintele Consiliului Politic Național, Vasile Dîncu a comentat anunțul liberalilor privind depunerea mandatului de premier de către generalul Nicolae Ciucă, în încercarea de a relua negocierile cu partidele parlamentare pentru formarea unei majorități. Social-democratul a spus că se miră că liberalii au realizat doar acum că guvernul Ciucă nu avea cum să treacă în Parlament.

sondaj

„S-a risipit magia. Chiar ne întrebam ce soluție găsesc liberalii, când nimeni nu voia să voteze guvernul Ciucă. Acum și-au dat și ei seama și au flexibilizat mandatul pentru premier”- a comentat Vasile Dîncu la Digi24.

Social-democratul a apreciat că liberalii nu vor ieși cu altă nominalizare de premier și că-l vor propune tot pe Ciucă în demersul reluării negocierilor cu partidele parlamentare, dat fiind că un „politician” nu ar reuși să fie convingător.

„Cred, adică merg pe această ipoteză, că va fi același nominalizat (Nicoale Ciucă – n.red), pentru că formarea unui guvern majoritar de către un poltician va fi greu de negociat, așa că Ciucă va fi din nou nominalizat și prin varianta aceasta se câstigă și puțin timp, pentru că dacă era să fie votul în Parlament marți și miercuri, ar fi fost un măcel” – a spus Dîncu.

Întrebat dacă PSD va veni cu o propunere de premier, Vasile Dîncu a răspuns că în acest moment partidul său este în așteptarea unei oferte. El apreciază că dacă PSD ar ieși cu o propunere de premier nu ar face decât să repete greșeala făcută de Dacian Cioloș și USR.

„Noi așteptăm… Mingea este încă la Iohannis și la PNL, ei sunt la bătaie. Noi suntem circumspecți în momentul acesta, dar nu suntem nici negativiști. Probabil PNL va inceraca sa readucă USR-ul la masa negocierilor și să facă o majoritate. Dacă nu vor recurge la acest lucru, noi așteptăm oferta pe care ne-o vor face (…) În principiu, nu cred că PSD va face o propunere de premier pentru că există aceeași incompatibiliate între partide și nu putem face o majoritate. Nu am face decât să repetăm greșeala lui Dacian Cioloș. Nu vom face acest lucru, dar, sigur, depinde și de semnalele pe care le avem din partid și din spațiul public”, a spus Dîncu.

 

 

Sursă foto – https://www.facebook.com/vasilesebastiandincu