Cum ocolesc legea grădinițele private pentru a primi copiii fizic la activități

Întrebat dacă există posibilitatea ca grădinițele private să se transforme în centre de îngrijire astfel încât copiii să meargă în continuare, ministrul Educației a declarat la Digi24 următoarele: „Nu cred că se poate, pentru că sunt înscrise cu un cod CAEN, care diferă la grădiniță, la centru de îngrijire. Grădinițele au prezența fizică suspendată și cele private și cele de stat, școlile de asemenea”.

Pe de altă parte, mesajele primite de părinți demonstrează contrariul. Iată un exemplu de mesaj ce a circulat pe grupul părinților. Părinții sunt anunțați că instituția de învățământ privată își va relua activitatea „folosind codul CAEN – îngrijire copii” și sunt specificate condițiile ce trebuie respectate pentru ca cei mici să revină la grădiniță.

Conform Edupedu.ro, o grădiniță le trimite părinților următorul mesaj: „Am fost astăzi cu documentele și avizele grădiniței și am discutat la DSP. Vom putea să ne reluăm activitatea începând cu ziua de mâine folosind codul CAEN – îngrijire copii”.

Secretarul de stat Raed Arafat a declarat în conferința de presă de după ședința de luni: „Hotărârea de guvern acum prevede că activitatea cu prezență fizică se suspendă pentru preșcolari și elevi, în perioada de 25 octombrie – 5 noiembrie, în unitățile particulare de învățământ, inclusiv cele cuprinse în Registrul special al organizațiilor furnizoare de educație care organizează și desfășoară pe teritoriul României activități de învățământ corespunzătoare unui sistem educațional din altă țară”.

 

 

Sursă foto – bbc.com