Semestrul I se va întinde până pe 14 ianuarie, spune ministrul Educației la Digi24. Sorin Cîmpeanu a spus că în ianuarie vom merge la școală cu prezență fizică pentru că „vom încheia acest al patrulea val”. Oficialul a mai spus: „ca ministru al educației nu voi mai propune un plus de vacanță suplimentară pe motiv că nu mai poate fi recuperată”.

sondaj

Cîmpeanu a spus că varianta inițială pentru revenirea la școală pe 8 noiembrie este în format fizic, dar că, dacă nu se va putea, dacă situația o impune, rămâne doar varianta școală online.

Declarația ministrului

„Este o propunerea Consiliului Național al Elevilor, propunere pe care Ministerul Educației a îmbrățișat-o. Pentru a recupera cele două săptămâni de vacanță suplimentară, sau mai exact pentru a transforma două săptămâni de vacanță suplimentare, între 25 octombrie și 5 noiembrie, în două săptămâni de școală în luna ianuarie, între 3-14 ianuarie. Cred că este ușor de ales.

Fiecare zi de școală cu prezență fizică este importantă. Deci în loc să trecem în online am dat această vacanță suplimentară care se transformă în două săptămâni de școală cu prezență fizică. Doar elevii din gimnaziu și liceu vor începe școala pe 3 ianuarie și vor face școală două săptămâni până vineri 14 ianuarie. Elevii din învățământul primar și copiii din grădiniță, pentru că oricum avea o săptămână de vacanță în octombrie, nu au nevoie să vină la școală mai devreme, pe 3 ianuarie, ci vor veni tot pe 10 ianuarie, așa cum știau și vor sta până pe 14 ianuarie când vor încheia semestrul I.

Cu alte cuvinte semestrul I avea 14 săptămâni de cursuri și va avea 14 săptămâni de cursuri. Cele două săptămâni de vacanță suplimentară sunt recuperate în ianuarie.

Elevii din învățământul primar aveau aceeași durata cursurilor pe care o aveau și acum. Semestrul II, foarte important avea 20 de săptămâni și va avea tot 20 de săptămâni. Am spus că vacanța suplimentare este de maximum două săptămâni pentru că atât se poate recupera fără să muți datele examenelor naționale, care rămân la locul lor, așa cum sunt cunoscute la datele cunoscute de multă vreme.

Sunt sigur că nu voi mai propune ca ministru al Educației un plus de vacanță suplimentară pentru simplul motiv că ea nu mai poate fi recuperată. Calendarul este fix și atunci pe 8 noiembrie școala va începe. Ipoteza de bază este școală cu prezență fizică, dar dacă nu vom putea, din cauza numărului de infectări. Atunci nu ne rămâne de ales din moment ce vacanță nu avem, prezența fizică dacă suntem obligați să suspendăm, singura variantă care rămâne este școala online. Altă variantă nu există: vacanță nu, prezență fizică ne dorim dar s-ar putea să nu putem, a treia variantă este doar școala online cu pierderile de rigoare. Dar am salvat două săptămâni, două săptămâni sunt importante.

Dacă treceam în online aceste două săptămâni, în loc să dăm vacanță suplimentare, nu aveam șansa celor două săptămâni în ianuarie, școală cu prezență fizică, cred că e simplu”

 

 

Sursă foto – https://www.facebook.com/SorinMCimpeanu