Cei mai mulți dintre pacienții infectați care ajung în secțiile de terapie intensivă mor, așa încât strategia de abordare a pandemiei trebuie schimbată. ”Rata de deces în ATI este foarte mare. Și atunci ce facem? Mai multe locuri în ATI și îi lăsăm pe pacienți să ajungă în stare gravă ca să avem mai mulți morți? Altfel trebuie abordate lucrurile. Trebuie să dea drumul tratamentului antiviral, să facă protocoale de terapie și să dea libertate medicilor de familie să-l prescrie ca pacientul să-și poată lua medicația din faza incipientă a bolii, să nu ajungă într-o stare gravă în spital și în ATI” – a spus managerul Spitalului Județean de Urgență Bistrița, Gabriel Lazany.

sondaj

”E tragic că noi, toamna, ne numărăm morții. Lucrurile nu stau foarte bine la nivel național. Numărul de infectări este mult mai mare decât a fost în primele trei valuri, am depășit deja 18.000 de infectări pe zi și peste 500 de persoane decedate, ceea ce este foarte, foarte grav. Lucrurile sunt un pic scăpate de sub control și asta din cauza modului în care autoritățile centrale au abordat această pandemie, o abordare total greșită, din punctul meu de vedere și având în spate experiența de 21 de ani de activitate în spital și un an și jumătate de pandemie” – a spus managerul SJU la AS TV.

Din acest motiv, Gabriel Lazany crede că strategia de abordare a pandemiei în această fază trebuie schimbată.

”Acest tam-tam cu terapiile intensive din punctul meu de vedere este foarte greșit ca și abordare pentru că în ATI ajung pacienții în stare foarte, foarte gravă. Nouă nu locuri în ATI ne trebuie, trebuie să luăm măsuri ca pacienții să nu ajungă în ATI. Rata de deces în ATI este foarte mare. Și atunci ce facem? Mai multe locuri în ATI și îi lăsăm pe pacienți să ajungă în stare gravă ca să avem mai mulți morți? Altfel trebuie abordate lucrurile. Boala trebuie atacată din fază incipientă, să se dea drumul la tratamentul antiviral, nu să se facă doar în spital. Asta e o prostie. Trebuie să dea drumul tratamentului antiviral, să facă protocoale de terapie și să dea libertate medicilor de familie să-l prescrie ca pacientul să-și poată lua medicația din faza incipientă a bolii, să nu ajungă într-o stare gravă în spital și în ATI”- a spus el.

 

 

Sursă foto – dw.com