Vlad Voiculescu critică nominalizarea fostului său coleg de guvern, Nicolae Ciucă, pentru funcția de prim-ministru al României. Fostul ministrul al Sănătății în guvernul Cîțu afirmă că „soluția „militară” nu este o soluție pentru România sau pentru români” și că cine crede acest lucru „nu a fost atent nici la campania de vaccinare, nici la Institutul Cantacuzino”, ambele aflate sub coordonare militară.

sondaj

”Domnul președinte tocmai l-a desemnat pe domnul Ciucă premier.

Aș fi vrut să pot fi mai optimist în condițiile nenorocirilor produse de acest virus și a tensiunii pe care o simțim cu toții în aer.

Cine își imaginează însă că o conducere militară (sau a unui militar) înseamnă claritate, ordine, disciplină, eficiență… nu a fost atent nici la campania de vaccinare, nici la Institutul Cantacuzino, nici la felul în care au servit cetățenii acestei țări până acum instituțiile cu #sătrăiți.

Soluția „militară” nu este o soluție pentru România sau pentru români. Este cel mult o soluție pentru un președinte care nu suportă să fie contrazis și care își închipuie că poate fi primarul României și pentru un mic grup de indivizi care vor să controleze resursele fără să îi mai doară capul.

Cuvinte precum „strategic”, „interes național” sau „militar” vor inunda spațiul public pentru a justifica lipsa de transparență, lipsa de asumare și lipsa de rezultate.

Când această perioadă se va fi terminat, și mai mulți români care înțeleg ce se întâmplă vor fi emigrat către țări care au reușit să își consolideze democrațiile „civile” iar la nivelul întregului popor încă un mit – acela al militarului de carieră care își dă viața pentru țară – se va fi dărâmat.” – a scris Voiculescu pe pagina de FACEBOOK

 

 

Sursă foto – https://www.facebook.com/VladVoiculescu.ro