România va ajunge abia peste șapte luni să aibă 40% din populație vaccinată anti-COVID, iar pentru a avea o acoperire de 70 la sută i-ar trebui 31 de luni, dacă se păstrează ritmul de vaccinare al ultimelor șase săptămâni și se mențin strategiile de vaccinare în vigoare, estimează Organizația Mondială a Sănătății.

sondaj

Concluzia a fost anunțată după ce reprezentanții OMS au avut o discuție, luni, prin videoconferință, cu președintele Comitetului Național de Vaccinare din România, medicul Valeriu Gheorghiță, cu reprezentanții Institutului Național de Sănătate Publică și cu oficiali ai Ministerului Sănătății.

Reprezentantii OMS vor să ajute la accelerarea campaniei de vaccinare anti-COVID, în condițiile care România și-a propus să imunizeze 45 % din populație până la finalul anului. România a devenit deja un exemplu negativ la nivel internațional, iar rata scăzută de vaccinare se vede în spitalele supraaglomerate.

„Preocuparea foarte mare este legată de numărul uriaș de cazuri și de numărul extrem de mare de decese – suntem, pe primul loc în lume în ceea ce privește mortalitatea raportată la populație. Una dintre soluții (propuse de OMS – n.r.) este creșterea numărului de persoane vaccinate – asta e o soluție care poate să prevină valurile ulterioare, în primăvară, mai ales”- a declarat Alexandru Rafila, reprezentantul României la OMS, precizând că „situația este fără precedent în regiunea europeană a OMS”.

 

 

Sursă foto – bbc.com