Medicii de familie din Ungaria vor primi aproximativ 800.000 de teste antigen, pentru testarea suspecților de Covid-19

Medicii de familie maghiari vor primi aproximativ 800.000 de teste rapide antigen pentru a testa pacienții suspectați de coronavirus, a declarat sâmbătă site-ul guvernamental koronavirus.gov.hu, citat de Hungary Today.

Testele antigenice vor permite medicilor de familie să identifice pacienții cu Covid printre cei care suferă de infecții respiratorii sezoniere.

Cei care prezintă simptome Covid vor trebui să fie testați chiar dacă sunt asistenți medicali sau asistenți sociali, cineva care primește asistență socială, contactul unui pacient Covid confirmat sau care beneficiază de îngrijire internă sau ambulatorie, a spus site-ul web. Medicii de familie vor fi, de asemenea, autorizați să ceară pacienților să facă un test PCR.

În Ungaria, cei care au un test pozitiv pentru Coronavirus trebuie să rămână în carantină timp de zece zile.

În comunicat s-a mai precizat că vaccinarea este cel mai eficient mod de apărare împotriva virusului, argumentând că mai puțin de 1% dintre cei care sunt inoculați se îmbolnăvesc de Covid.

Ultimele date prezentate de autoritătile maghiare arată un număr al infecțiilor active de 12.118, în timp ce spitalele maghiare tratează 800 de pacienți Covid, dintre care 124 au nevoie de asistență respiratorie.

Reamintim că Ungaria va ajuta România să trateze 50 de pacienţi infectați cu Covid-19 care au nevoie de terapie intensivă.

 „În cursul zilei de 14 octombrie 2021 a început transferul în Ungaria a primilor pacienți infectați cu SARS-Cov-2, aflați în stare critică. Este vorba despre 10 pacienți” – a anuntat Ministerului Sănătății din România.

 

 

Ștefan Priscu, Redactor Alert24 Ungaria

Sursă foto – Hungary Today