Alegerilor primare ale opoziției unite din Ungaria pentru stabilirea candidatului comun la funcția de prim-ministru, pentru alegerile generale din 2022, au fost câștigate de candidatul Mișcării Mindenki Magyarorszaga, Péter Márki-Zay.

sondaj

Péter Márki-Zay și-a învins contracandidata, europarlamentarul Coaliției Democratice (DK), Klára Dobrev, care a și organizat o conferință de presă, felicitându-l pe Márki-Zay pentru victorie:

„L-am sunat pe Péter Márki-Zay acum câteva minute și l-am felicitat cu inima. El este candidatul mixt al primului ministru al opoziției formate din șase partide.”

Tată a șapte copii, provenind dintr-o familie creștină conservatoare, Péter Márki-Zay este din 2018 primarul localității Hódmezővásárhely din sud-estul Ungariei, funcție pe care a câștigat-o candidând ca independent împotriva unui candidat al partidului puterii, Fidesz. Este membru fondator al partidului Mindenki Magyarországa Mozgalom (Mișcarea Toți Sunt Ungaria).

Conform înțelegerii celor șase partide de opoziție maghiare (DK, Jobbik, LMP, Momentum, Socialist și Párbeszéd), Péter Márki-Zay va candida pentru funcția de prim-ministru al Ungariei, la alegerile din 2022.

 

 

Ștefan Priscu, Redactor Alert24 Ungaria

Sursă foto -444.hu