Ungaria va primi din partea Rusiei tehnologia necesară pentru producerea vaccinului Sputnik

vaccin

Fabrica națională de vaccinuri din Ungaria va primi anul acesta, din Rusia, tehnologia pentru a produce vaccinul Sputnik împotriva coronavirusului, a declarat joi ministrul ungar de externe Péter Szijjártó la Moscova, după discuții cu ministrul rus al Sănătății, Mihail Murashko, citat de Hungary Today.

Szijjártó a declarat că Ungaria a „profitat foarte mult” de cooperarea la nivel înalt în domeniul sănătății cu Rusia. La începutul pandemiei, Ungaria a procurat suficient vaccin Sputnik V pentru a „proteja viața și sănătatea unui milion de oameni”, contribuind la „cea mai rapidă campanie de vaccinare din Europa”, a mai spus Szijjártó.

„Am convenit acum să ducem cooperarea vaccinală la un nou nivel”.

Murashko și Szijjarto au convenit că transferul de tehnologie necesar pentru producerea vaccinului Sputnik se va face anul acesta, pentru a fi utilizat în fabrica de vaccinuri din Ungaria, care este în prezent în stadiul de construire.

Ungaria are, de asemenea, un interes economic în fabricarea unui vaccin „la mare căutare la nivel mondial”, a spus Szijjártó.

Murashko a declarat că se așteaptă ca procesul de acreditare din partea Organizației Mondiale a Sănătății pentru vaccinul rusesc să capete viteză. OMS va semna un acord cu guvernul rus pentru a începe procesul miercurea viitoare, a spus el.

Szijjártó a spus că Ungaria a avut „experiențe pozitive” cu Sputnik V și este gata să pună datele la dispoziția OMS.

Szijjártó și Murashko au fost de acord să convoace comitetul mixt maghiar-rus la sfârșitul lunii noiembrie, pentru a elabora ultimele detalii despre producția vaccinului Sputnik, a concis Szijjarto.

 

 

Ștefan Priscu, Redactor Alert24 Ungaria

Sursă foto – Hungary Today