Legea consumatorului vulnerabil adoptată de guvern prevede că dacă cetățeanul are maşină cu o vechime mai mică de 10 ani nu se încadrează

Legea consumatorului vulnerabil înseamnă un vraf de acte pentru un ajutor minim. Românii pot depune solicitări, dar unii renunță înainte să primească ceva, speriați de atâta birocrație.

Formularele au 14 pagini, iar unii funcționari publici nu știu cum să-i ajute pe solicitanți.

O căsuță completată greșit poate exclude beneficiarul din categoria eligibilă pentru această formă de sprijin, iar consilierea cade în sarcina angajaţilor serviciului de asistenţă socială.

Există niște condiții clare pentru încadrarea în categoria persoanelor eligibile:

„Autoturism cu o vechime mai mică de 10 ani, are voie să aibă, dacă are peste 10 ani nu se încadrează. Dacă are teren intravilan în zona rurală peste 2.000 de mp pătrați nu se încadrează. Dacă are tractor, combină, astfel de utilaje, nu se încadrează.”- declară o angajată a serviciului de asistenţă socială pentru Antena3

„Deci din 2016 acest formular este în vigoare. Pe legea consumatorului vulnerabil au fost adăugate 11 rânduri. Dacă noi am fi modificat acum, în condițiile de devansare a legii, acest formular, i-am fi sancționat exact pe acei reprezentanți ai autorităților locale care în timp au făcut eforturi să digitalizeze procesul și noi să putem să comunicăm cu ei în format digital.” – a spus ministrul Muncii, Raluca Turcan.

Legea consumatorului vulnerabil se va aplica începând cu 1 noiembrie.

 

 

Sursă foto -cnn.com