La câteva ore după ce PSD București a transmis că Neacșu Lazăr, consilierul general care a apărut în ancheta Recorder, a demisionat din partid și din Consiliul General, și Patriarhia Română a anunţat că preotul. Aurel Mihai, vicar eparhial al Arhiepiscopiei Bucureștilor, nu mai ocupă acest post.

sondaj

„Recunoscând exprimările lor neadecvate, începând de astăzi, 13 octombrie 2021, pr. Aurel Mihai – vicar eparhial al Arhiepiscopiei Bucureștilor și dl Lazăr Neacșu – membru în Adunarea Eparhială și în Adunarea Națională Bisericească şi-au prezentat demisia şi, prin urmare, nu mai ocupă niciun post în administrația bisericească”, transmite Patriarhia Română, într-un comunicat de presă.

Potrivit Patriarhiei, se va face o cercetare la Arhiepiscopia Bucureștilor de către reprezentanții Administrației Patriarhale, pentru a clarifica aspectele din ancheta Recorder. Anterior, PSD București a transmis că Lazăr Neacşu, consilierul general care a apărut în ancheta Recorder, a demisionat din partid și din Consiliul General al Municipiului București. Jurnalistul Victor Ilie a prezentat mecanismul de funcționare a imperiului financiar creat în jurul Bisericii Ortodoxe Române.

Acesta a discutat cu episcopul vicar Aurel Mihai şi cu consilierul general Lazăr Neacșu, care se autodescrie ca un reprezentat al Bisericii în politică, și un om de afaceri care lucrează cu Biserica. „În sistemul nostru se intră puțin mai greu, dar odată ce-ai intrat, ai o pălărie bine asigurată, adică nu te mai plouă…”, i-a spus vicarul eparhial jurnalistului.

 

 

Sursă foto – recorder.ro