Proteste violente în Italia împotriva aplicării certificatului verde

epa08789314 Demonstrators clash with Police during the demonstration of the 'Mascherine Tricolori' movement to say 'No to a new lockdown' at Piazza Campo dei Fiori during the Coronavirus Covid-19 pandemic emergency in Rome, Italy, 31 October 2020. EPA-EFE/ANGELO CARCONI ATTENTION EDITORS: FACES PIXELATED AT SOURCE

Poliţia italiană a folosit tunuri cu apă şi gaze lacrimogene în weekend pentru a risipi sute de protestatari care au manifestat la Roma împotriva deciziei Guvernului – o premieră în Europa – de a face certificatul verde Covid obligatoriu pentru toţi lucrătorii, de la stat și de la privat. Măsura este programată să intre în vigoare pe 15 octombrie.

Angajații care nu vor avea asupra lor în momentul venirii la serviciu nu vor fi lăsați să intre și vor fi considerați absenți nejustificați, se explică în normele de aplicare ale decretului guvernamental din Italia.

Încălcarea obligației de a deține certificatul se pedepsește cu o amendă cuprinsă între 400 și 1.000 de euro și poate fi majorată în cazul falsificării documentului. În acest caz, se declanșează automat un dosar penal.

După cinci zile de absență nejustificată „relația de muncă este suspendată și nu sunt datorate salarii și alte taxe sau remunerații către angajat”, se precizează în document.

 

 

Sursă foto -iljournale.it