Ungaria – Aproximativ 1,9 milioane de părinți vor primi rambursări parțiale ale plăților impozitului pe venit personal pentru 2021

Ministrul maghiar al finanțelor, Mihály Varga, a oferit detalii despre reducerile fiscale pentru părinții care cresc copii în Ungaria, într-un mesaj video postat vineri pe Facebook, citat de Hungary Today.

Conform lui Varga, rambursările care urmează să fie plătite la începutul anului viitor vor reveni tuturor părinților eligibili pentru beneficiile familiale. Dacă ambii părinți dintr-o familie sunt înregistrați la un angajator, ambii vor primi reducerea impozitului pe venitul personal. Astfel, aproximativ 1.900.000 de părinți sunt așteptați să obțină 600 de miliarde de forinți (aproximativ 1.7 miliarde Euro)  în reduceri în cadrul măsurii guvernamentale, condiționat de o valoare a PIB-ului Ungariei de 5,5% în 2021. Între timp, adresându-se vineri unei reuniuni anuale a economiștilor la Budapesta, Varga a spus că creșterea PIB-ului Ungariei ar putea ajunge în acest an la 7-7,5%.

Părinții care își câștigă veniturile ca proprietari unici, fermieri și proprietarii de afaceri care plătesc impozitul pe detalii pentru întreprinderile mici  sau contribuția simplificată la veniturile publice (Ekho), vor fi, de asemenea, eligibili pentru o reducere fiscală.

Contribuabilii KATA vor primi o reducere de 25%, în timp ce contribuabilii Ekho vor primi două treimi din cei 15% plătiți înapoi, a adăugat Varga. Beneficiile sunt limitate la impozitul plătit pe venit până la salariul mediu.

De asemenea, premierul Viktor Orbán a declarat la deschiderea sesiunii de toamnă a Parlamentului maghiar că rambursările către cei 1.900.000 de părinți vor fi plătite până pe 15 februarie 2022, iar pensionarii vor primi o primă de pensie pentru a compensa inflația crescută, o primă cel mai probabil în valoare de 50.000 de forinți.

 

 

Ștefan Priscu, Redactor Alert24 Ungaria

Sursă foto -Hungary Today