Dacian Cioloș – E momentul ca noul preşedinte PNL să vină cu o propunere de premier, alta decât Florin Cîţu

Copreşedintele USR PLUS Dacian Cioloş susţine că, deşi întâlnirea de parafare a PNRR cu şefa Comisiei Europene este găzduită de „Florin Cîţu, încă premier”, meritele pentru aprobarea Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă „sunt ale tuturor celor care muncesc pentru o Românie modernă”. Acesta a cerut din nou că „este momentul ca noul preşedinte PNL să vină cu o propunere de prim-ministru, alta decât Florin Cîţu”.

USR PLUS are tot dreptul să fie mândru, ca partid, pentru aprobarea Planului Național de Redresare și Reziliență. Am dovedit, ca partid, că atunci când avem în față un obiectiv uriaș suntem în stare să-l ducem la bun sfârșit nu doar onorabil, dar și remarcabil. Doi oameni merită felicitări în mod special. Primul e Cristian Ghinea, care a muncit ca nimeni altul la acest proiect și este artizanul formei finale a PNRR-ului României. Al doilea este Dragoș Pîslaru, care a coordonat trecerea PNRR prin Parlamentul European și care, ca urmare a efortului său, a devenit unul dintre cei mai performanți europarlamentari. Pentru USR PLUS, este o dovadă mai mult decât relevantă despre forța acestui partid care poate să performeze la orice nivel își propune să o facă.

PNRR înseamnă și o uriașă muncă de echipă, un exercițiu de planificare nu numai a fondurilor și investițiilor, dar mai ales a reformelor necesare pentru modernizarea României, o mobilizare extraordinară care a implicat ministere diferite, sute de oameni din administrația publică centrală și locală, din societatea civilă și din mediul afaceri.

Întâlnirea de parafare cu președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, este găzduită de Florin Cîțu, încă premier. Dar meritele pentru această performanță sunt ale tuturor celor care muncesc pentru o Românie modernă. Dincolo de acest moment, trebuie să ne concentrăm rapid pe implementare – sunt acolo zeci de investiții majore, reforme – unele cheie susținute de USR PLUS, care au făcut parte din programul nostru de guvernare – care fără USR PLUS în guvern au puține șanse de a fi concretizate. Pentru ca toate aceste lucruri să se întâmple, acum, că au trecut alegerile în PNL, este momentul ca noul președinte PNL să vină cu o propunere de prim-ministru, alta decât Florin Cîțu. Ar fi un început bun. Avem treabă.” – a scris CIOLOS PE PAGINA DE FACEBOOK

 

 

Sursă foto – https://www.facebook.com/dacianciolos