Surse – Școlile din București intră în scenariul online din cauza incidenței ridicate

Cercetătorul Octavian Jurma și fostul ministru al Sănătății, Vlad Voiculescu, scriu pe paginile pesronale de pe Facebook despre „nealocări” de rezultate pozitive ale testelor făcute săptămâna trecută de autorități, în special în Capitală.

Consecința ar fi, potrivit și lui Jurma, și lui Voiculescu, trecerea de pragul de 6 la mie în săptămâna care urmează și intrarea școlilor în regim online. Voiculescu susține că pentru școli ar urma să fie îndeplinit criteriul de trecere în online „nu mai departe de marți”, acesta omițând să spună că scenariile școlilor se stabilesc în ziua de vineri.

DSP București susține că toate calcule sunt făcute conform legislației în vigoare. În Capitală incidența a ajuns la 4,35 la mie, față de 1,52 cât era la debutul anului școlar.

„Daca s-ar fi alocat săptămâna asta cele 5.554 nealocate la cele 8.986 deja alocate în ultimele 14 zile, București ar fi depășit incidența de 6 la mie (ar fi fost 6,76 în formula standard). Bucuresti va trece deci de 6 la mie cu siguranta saptămâna viitoare, chiar mai repede decat anticipam.

 

 

Sursă foto – bbc.com