Certificatul verde complică situația HoReCa – Patronii vor plăti testele zilnice ale angajaților? Cum poate un chelner nevaccinat și netestat să ceară certificatul de vaccinare unui client?

Certificatele verzi o să fie verificate la intrarea în local. Angajații restaurantelor și-au descărcat aplicațiile care vor arăta dacă un document este fals sau nu, dar se așteaptă să scadă numărul oamenilor care le trec pragul.

Dar problema mare este pentru patronii din domeniul HoReCa care nu știu cu exactitate dacă și personalul (ospătari, barmani, bucătari) trebuie vaccinați sau testați periodic, după cum a afirmat Raed Arafat. Pe lângă acestea HoReCa este unul dintre cele afectate sectoare de pandemia de COVID-19, iar acest lucru poate fi observat în toate orașele mari.

De sâmbătă, de la miezul nopţii, deja au fost instituite restricţii în Capitală, ca urmare a depăşirii pragului de trei cazuri la mia de locuitori, certificatul digital care să ateste vaccinarea, existenţa unui test negativ petru COVID-19 sau trecerea prin boală devenind obligatoriu pentru accesul în restaurante sau la spectacole.

 

Sursă foto – greenpass.com