Florin Cîțu despre cele 4 mii de cazuri de infectare din școli – Ăsta este un semnal pentru profesori că ar trebui să se vaccineze

Și anul trecut am avut o vacanță prelungită care a ajutat și a redus valul 3, dacă ajungem acolo vom lua această decizie, a declarat premierul Florin Cîțu la Digi 24, întrebat ce se întâmplă cu școlile care acum intră în online prin creșterea rapidă a ratei de infectare. Șeful Guvernului a spus că „important este să înțelegem că depinde de noi toți să fie un val de intensitate mai mică și asta înseamnă să ne vaccinăm”.

Moderator: Știți că în 13 zile au fost peste 3.000 de copii infectați, 1.200 de profesori, iar creșterea de la 1.000 la 3.000 s-a făcut în trei zile.

Florin Cîțu: Ăsta este un semnal pentru profesori că ar trebui să se vaccineze. Se pot vaccina și copiii de peste 12 ani, deci avem soluția pentru asta. Și nu ajungem la nimic și am spus și în vară, valul patru sau intensitatea valului patru depinde cât de mult…, depinde de noi, de fapt de responsabilitatea noastră. Ne vaccinăm, vom avea un val IV de intensitate mai mică, nu ne vaccinăm vom avea un val IV de intensitate mai mare. Soluția este, avem soluția, trebuie să o folosim.

 

 

Sursă foto – https://www.facebook.com/florinVcitu