În România, mor de două, trei, chiar cinci ori mai mulți bolnavi de COVID decât în celelalte țări din Europa

Și Ungaria are o rată a mortalității mai mare, dar „acolo se raportează ca decese de COVID toți cei care au test pozitiv în momentul morții, indiferent dacă, de exemplu, sunt victime în accidente rutiere”, explică expertul Laszlo Lorenzovici.

În același timp cu vaccinarea, rata mortalității de COVID pe plan mondial își continuă scăderea constantă, în prezent fiind de 2,23%, arată datele publicate pe Worldometers. Indicatorul este dat de numărul total de decese de COVID declarate de țări raportate la numărul total de persoane confirmate la infecția cu noul coronavirus. În martie 2020 a fost de 6%, în aprilie a urcat la 20%, pentru ca apoi să scadă continuu.

Conform acestui calcul, rata mortalității de COVID în România este acum de 3,06%, rată care pe plan mondial a fost înregistrată pe 6 decembrie 2020. Cumva, decalajul acesta ne transmite ce ne separă de tendința medie a țărilor care se luptă cu pandemia de COVID.

La 1.165.886 de cazuri pozitive înregistrate până pe 22 septembrie au fost raportate de autoritățile române un total de 35.851 de decese.

România este depășită în acest clasament sumbru doar de 4 țări: Slovacia – 3,11%, Ungaria – 3,68%, Bulgaria – 4,15% și Bosnia-Herțegovina – 4,5%.

 

 

Sursă foto – bbc.com