Angajata unei croitorii care a avut curajul să publice ”fluturașul” de salariu cu 23 de lei, a fost concediată și acționată în judecată de companie

Angelica Manole, fosta angajată a croitoriei Tanex din Vălenii de Munte, care a protestat public împotriva reducerii salariilor în timpul pandemiei, a câștigat procesul intentat conducerii fabricii de confecții pentru branduri de lux.

Potrivit deciziei Tribunalului Prahova, Angelica Manole a fost concediată abuziv și trebuie să primească salariul aferent perioadei în care s-a luptat în justiție pentru drepturile sale, de aproape un an și jumătate!

În luna aprilie a anului trecut, Ionela Angelica Manole  și-a postat pe Facebook ”fluturașul” cu ”lichidarea” de 23 de lei, salariul fiind mult mai mic decât minimul pe economie.

Gestul său a fost urmat de presiunile din partea conducerii fabricii de a-și retrage public acuzațiile, apoi a fost concediată.

După ce cazul a intrat în atenția presei, societatea la care a lucrat nu doar că i-a dat acesteia diferența de bani, dar s-a și oferit să o reangajeze.

Angelica Manole face parte dintr-un ONG care militează pentru drepturile femeilor nedreptățite la locul de muncă.

ONG-ul se numește „Haine Curate” și militează pentru drepturile femeilor exploatate din industria de confecții.

Povestea completă pe  – observatorulprahovean.ro

 

 

Sursă foto – observatorulprahovean.ro