Octavian Jurma cere trecerea școlii în online – Mai degrabă mi-aș fi trimis copilul la festival, decât să-l las la școală în condițiile actuale

Aplicarea regulilor legate de certificatul verde, vaccinare și măsuri de securitate mai puțin restrictive, dar ferme, acestea sunt soluțiile pe care le vede cercetătorul clujean Octavian Jurma în lupsa împotriva pandemiei, într-un interviu acordat Turnul Sfatului.

Jurma susține că evenimentele publice mai mici, dar nereglementate în niciun fel au contribuit la creșterea numărului de cazuri din ultimele săptămâni. Untold a fost mai sigur din punct de vedere epidemiologic, din punctul său de vedere, decât sunt acum școlile. Iar asta, pentru că accesul la festivalul desfășurat în Cluj s-a făcut pe baza certificatului verde.

”Tocmai asta e ideea screeningului și triajului epidemiologic, așa cum a fost la Untold, pentru că eu știu că numai la zona de graniță poți fi foarte strict, pentru că odată intrat nu se mai respectă nimic. Acesta a fost întregul scop al pașaportului verde, să creezi mici enclave de siguranță. Asta nu înțelege din păcate guvernul, pentru că din punctul meu de vedere, școala trebuia transformată într-o astfel de enclavă de siguranță. Am avut Untold-ul înainte, puteam învăța bunele practici, puteam face ca aici și la nivelul școlilor. Dacă stau să mă uit, mai degrabă mi-aș fi trimis copilul la festival, decât să-l las la școală în condițiile actuale”- a declarat Jurma.

 

 

Sursă foto – france24.fr