Ministerul Sănătăţii nu spune care este numărul medicilor vaccinaţi la nivelul fiecărui spital din România „ca să nu se sperie pacienții”

Deși cifrele există şi au fost colectate de Direcţiile de Sănătate Publică la finalul lunii iulie, Ministerul Sănătăţii a fost interesat însă doar de media pe judeţ. Un oficial al ministerului a explicat că „nu vrem să speriem pacienții propagând ideea că personalul anumitor spitale este nevaccinat în proporție mare”.

Pe 10 august 2021, la mai bine de opt luni de la debutul campaniei de vaccinare, Ministerul Sănătăţii a publicat primele date privind vaccinarea personalului medical. Conform comunicatului transmis de Ministerul Sănătăţii, campania de vaccinare la nivelul spitalelor din România e prezentată drept un succes naţional: 70% din medicii din România s-au vaccinat cu schemă completă.  Cu această ocazie, românii au aflat că judeţele cu cel mai mare procent al personalului medical vaccinat cu schemă completă sunt Călăraşi (76,45%), Cluj (71,69%), Sibiu (69,55%), Ilfov (69,13%) și municipiul București (66,34%), în timp ce la coada clasamentului realizat de minister se găsesc judeţele Arad (39,88%) şi Neamţ (36,58%).

 

 

Sursă foto – the indipendent.com