Adriana Pistol, director în Institutul Național de Sănătate Publică – Școala trebuie să meargă fizic. Școala să fie cea funcțională și nu stadioanele, nu restaurantul, nu clubul, nu discoteca

Ca să ne protejăm copiii trebuie ca noi, părinții, să avem grijă vaccinându-ne noi pe noi, spune Adriana Pistol, directorul Centrului Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile din cadrul Institutului Național de Sănătate Publică. Aceasta a declarat sâmbătă, la conferința Centrului Național de Coordonare și Conducere a Intervenției, că „școala trebuie să meargă fizic”, făcând o pledoarie pentru menținerea școlilor deschise.

„Deschiderea școlii a fost mai mult decât oportună. Școala trebuie să meargă fizic. Povestea cu distanțarea între elevi este o poveste. Ea poate să fie distanță în bancă, în clasă, după care când pleacă acasă despre ce vorbim?”, a spus Adriana Pistol, care a explicat faptul că protecția de care copiii au nevoie poate fi asigurată de părinți și de fiecare familie în parte: „se face în mod normal acea strategie de cocon în care toți membrii familiei sunt vaccinați în jurul copilului. Dacă toată lumea ar gândi în acest fel, acești copii ar putea să meargă la școală cu riscuri foarte mici să se îmbolnăvească, cu riscul foarte mic să se închidă școala”.

„Altfel riscăm să avem generații de copii – care vor trebui să conducă și să ducă mai departe această țară – extrem de afectate nu numai din punct de vedere educațional, dar și din punct de vedere psihologic și social” – a mai spus șefa CNCSB.

 

 

Sursă foto – france24.fr