Marcel Ciolacu la congresul UDMR – A rezistat PSD cu plăcuţa suedeză, nu văd o problemă cu plăcuţele bilingve

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat, vineri, la congresul UDMR, că problemele cetățenilor sunt facturile și scumpirile „și împotriva acestor lucruri trebuie să acționăm împreună”. Social-democratul a spus că PSD „a rezistat cu plăcuţa suedeză” și nu vede o problemă „cu plăcuţele bilingve”. La sfârșitul discursului, Ciolacu i-a cerut liderului UDMR, Kelemen Hunor, să le traducă exact colegilor din coaliție ceea ce a spus „ca să nu ne mai auzim vorbe că iarăși vrem să vindem Ardealul”.

„Domnule Hunor, o ultimă rugaminte, pentru că faceți parte din coaliția de guvernae, vă rog mult să le traduci exact ce am vrut să spun aici colegilor din coaliție, poate și domnului președinte Iohannis, ca să nu ne mai auzim vorbe că iarăși vrem să vindem Ardealul”- a spus la finalul discursului său, Marcel Ciolacu. Replica fost primită cu aplauze și râsete de cei prezenți.

Liderul PSD a spus că problemele cetățenilor trebuie să fie prioritare în pezent, nu luptele politice: „Problemele cetățenilor astăzi sunt facturile și scumpirile. Și împotriva acestor lucruri trebuie să acționăm împreună. Vă spun sigur că putem citi cum vrem facturile, în română, în maghiară, în engleză, la fel de mari vor fi. Ideea este ce facem pentru ca cetățenii să treacă cu bine peste această iarnă”.

Ciolacu a precizat că prioritatea zero a PSD este plafonarea prețurilor la energie și gaze: „Vreau să avem discuții cu toate partidele responsabile pentru a construi o majoritate solidă, să trecem cât mai repede acest proiect de lege pin Parlament”, a adăugat liderul PSD.

Liderul PSD a relatat că, în drum spre congresul UDMR, a fost întrebat ce părere are de plăcuţele bilingve: „A rezistat PSD cu plăcuţa suedeză, nu văd o problemă cu plăcuţele bilingve”.

 

 

Sursă foto – https://www.facebook.com/RMDSZ