Ungaria nu dorește recunoașterea căsătoriei între persoane de același sex, în ciuda rezoluției Parlamentului European

Într-un comunicat emis pe Facebook, Ministrul maghiar al Justiției, Judit Varga, a caracterizat rezoluția adoptată de Parlamentul European privind drepturile comunității LGBTQ la căsătoria între persoane de același sex și un parteneriat înregistrat ca fiind „o rezoluție politică complet nefondată”.

Varga a continuat, spunând: „Se pare că ei nu renunță. Parlamentul European încă mai suferă pentru că Ungaria, datorită Legii sale privind protecția copilului, nu permite nicio propagandă sexuală în instituțiile noastre de învățământ, școli și grădinițe. Sunt frustrați pentru că rezistăm presiunii lor și lobby-ului LGBTQ”, citată de Daily News Hungary.

Aceasta a reiterat poziția guvernului maghiar conform căreia creșterea copiilor rămâne responsabilitatea exclusivă a părinților, acest concept fiind stipulat în articolul 14 din Carta Drepturilor Fundamentale a UE.

„Prin rezoluția votată de Parlamentul European, aceștia vor să ne spună ce ar trebui să considerăm ca fiind o căsătorie, o relație de familie și o relație copil-părinte. Din nou, vor să ne instruiască de sus asupra problemelor care intră în competența națională”- a mai spus Varga.

Varga a încheiat afirmând că Ungaria protejează drepturile omului la cel mai înalt nivel posibil, „motiv pentru care această isterie politică din Parlamentul European nu are sens”.

„Faptele ne justifică”, a spus ea. „În Ungaria, adulții sunt liberi să trăiască așa cum își doresc, după propria voință și credințe. Cu toate acestea, părinții au dreptul exclusiv de a determina modul în care copiii lor vor fi crescuți. Nu vom renunța la asta!”

Reamintim că în urmă cu două zile Parlamentul European a votat o rezoluție conform căreia familiile LGBTIQ și cuplurile de același sex ar trebui să aibă aceleași libertăți de circulație și aceleași drepturi de reîntregire a familiei ca și celelalte familii ale unei comunități.

 

 

Ștefan Priscu, Redactor Alert24 Ungaria

Sursă foto – Hungary Today