Nepăsarea bântuie prin spitale – O bătrână internată cu fractură la picior a sunat la 112 pentru că voia să meargă la toaletă, dar nimeni nu a ajutat-o

O bătrână de 79 de ani, care a ajuns la Spitalul Județean din Botoșani cu fractură la picior, a sunat la 112 și i-a spus operatorului că vrea să meargă la toaletă, însă niciun cadru medical nu i-a răspuns atunci când a strigat că are nevoie de ajutor. Serviciul de urgență a luat legătura cu medicii unității medicale și abia atunci cineva a mers în salonul unde se afla femeia.

Potrivit publicației locale Monitorul de Botoşani, femeia a ajuns la Spitalul de Urgenţă Mavromati din Botoşani cu o fractură de femur şi a fost internată temporar într-o zonă unde a fost testată anti-Covid. Bătrâna a rămas singură, iar atunci când a dorit să meargă la toaletă a strigat după o asistentă, fără să primească răspuns. Ea a sunat la 112 și a explicat operatorului că are nevoie de ajutor.

Reprezentanţii dispeceratului pentru serviciul de urgenţă au luat legătura cu cadrele medicale.

„Femeia a apelat serviciul 112 şi a precizat că ar avea piciorul luxat şi nu se ocupa nimeni de ea. A spus că era internată singură într-un salon, nu se poate deplasa şi dorea să meargă la toaletă, iar nimeni nu o băga în seamă”- a spus un dispecer din cadrul serviciului de urgenţă.

Conducerea Spitalului Judeţean Botoşani nu a comentat această situaţie, dar a prezentat fişa pacientei, mai scrie sursa citată.

 

 

Sursă foto – france24.fr