Dacian Cioloș, despre discursurile antivacciniste ale AUR – Nu USR PLUS i-a trimis în Parlament, ci alegătorii

Dacian Cioloș a declarat miercuri seara, la Digi24, că formațiunea al cărui lider este nu are niciun parteneriat cu AUR iar membrii USR PLUS nu împărtășesc nicio viziune a celor din AUR, în special cele îndreptate împotriva imunizării și a certificatului european de vaccinare.

Întrebat dacă merită cei din AUR să aibă dreptul să dea jos un Guvern printr-o moțiune de cenzură, având în vedere poziția lor antivaccinistă și antieuropeană, Cioloș a afirmat că nu partidul său i-a pus în Parlament, ci alegătorii, astfel că „nu este vina USR PLUS”. Cele două formațiuni au semnat împreună moțiunea de cenzură împotriva premierului Cîțu, însă această alianță a fost doar „o procedură administrativă”, susține Cioloș.

„Nu suntem parteneri, nu avem niciun acord, nu avem nici obiective politice comune, nu am negociat nimic, nu împărtășim obiective și viziune politice, avem programe politice diferite. Nu avem în comun decât faptul că au semnat și cei de la AUR o moțiune de cenzură împotriva premierului Cîțu. Atât.

Nu avem un proiect politic comun cu cei de la AUR, nu împărtășim viziuni politice cu ei. E pur și simplu o procedură administrativă în Parlament, atunci când vrei să depui o moțiune de cenzură ceri semnături parlamentarilor, indiferent de partid, pentru că tu ai o moțiune pe care ai prezentat-o și ceri semnături, se îndeplinește numărul de semnături, îndeplinești procedura parlamentară și punct”- a declarat copreședintele USR PLUS Dacian Cioloș, la Digi24.

 

 

Sursă foto – https://www.facebook.com/dacianciolos