Ungaria anunță un acord pentru producerea vaccinului chinezesc Sinopharm

Ministerul maghiar de externe a semnat un memorandum de cooperare cu Sinopharm-CNBG privind crearea infrastructurii pentru fabricarea vaccinului Sinopharm în Ungaria în termen de zece luni, a anunțat pe Facebook secretarul de stat Tamás Menczer, citat de Daily News Hungary.

Tamás Menczer a semnat documentul cu Jiang Xiuchang (vicepreședinte al companiei de dezvoltare a vaccinurilor Sinopharm-CNBG) și Peng Xiao (CEO al partenerului Sinopharm din Emiratele Arabe Unite).

„Am convenit să stabilim capacitatea și infrastructura necesare pentru producerea vaccinului Sinopharm în Ungaria în termen de cel mult 10 luni. Deoarece partenerii noștri din China și Emiratele Arabe Unite cercetează în mod constant noile mutații ale virusului și lucrează pentru a dezvolta cele mai eficiente vaccinuri în prezent, colaborarea ar putea oferi Ungariei posibilitatea de a avea informații actualizate cu privire la noile mutații și de a răspunde rapid și eficient, datorită producției interne.”, se spune în comunicatul emis de Tamás Menczer.

Săptămâna trecută, Ungaria a anunțat că a pus piatra de temelie a propriei sale fabrici de vaccinuri din Debrecen, care va începe producerea dozelor la sfârșitul anului viitor. Peste 20 de milioane de vaccinuri vor fi produse în fabrica situată în parcul de inovație al Universității din Debrecen în fiecare an, folosind diverse tehnologii, a anunțat László Palkovics, ministrul maghiar al inovației și tehnologiei.

 

 

Ștefan Priscu, Redactor Alert24 Ungaria

Sursă foto -facebook.com/menczer.tamas