Mesajul elevilor pentru premier – Sper ca pentru Untold să nu plătim cu închiderea școlilor

Klaus Iohannis și Florin Cîțu au vorbit în prima zi de școală despre responsabilitatea fiecăruia dintre elevi și profesori în păstrarea școlilor deschise. Libertatea a trecut de partea cealaltă a baricadei și a întrebat patru tineri ce părere au despre măsurile pe care le-a luat Guvernul pentru controlul pandemiei și ce așteptări au de la autorități.

 „Eu nu înțeleg cum de guvernanții permit să aibă loc atâtea festivaluri, nunți și botezuri și să nu fie nimeni conștient de faptul că numărul de infectări o să crească. Sper ca pentru Untold să nu plătim cu închiderea școlilor”, spune Măriuca Mihalcea, 19 ani, studentă în anul I.

Temerea Măriucăi e generată de imaginile de la festivalul desfășurat la Cluj între 9 și 12 septembrie, la care au participat zeci de mii de oameni în fiecare zi și unde nimeni nu a purtat mască. O astfel de imagine, cu o mare de oameni ce ignoră măsurile sanitare, a fost postată pe pagina festivalului și a născut comentarii în mediul online. „Organizatorii se prefac că respectă legea, autoritățile se fac că nu văd… Să vedeți jihad în două săptămâni. Țară de inconștienți”- a fost unul dintre mesajele postate pe rețelele sociale.

 

 

Sursă foto – https://www.facebook.com/UNTOLDFestival