Ungaria – Un profesor a încercat să separe, în sala de clasă, elevii vaccinați de cei nevaccinați. Acesta a promis note mai mari pentru elevii vaccinați

Mai mulți părinți au depus plângeri împotriva unui profesor de biologie din orașul Tamási, după ce acesta a încercat să separe elevii din sala de clasă care fuseseră vaccinați împotriva coronavirusului de cei nevaccinati.

Potrivit Hungary Today, profesorul de biologie al Școlii de Arte din localitatea Tamási le-a spus elevilor săi nevaccinați că trebuie să stea separat de colegii lor care sunt vaccinați, mai exact pe banchetele din spatele clasei, „pentru a nu tuși pe ceilalți.”

Ulterior, profesorul școlii primare locale a promis note mai bune celor care au primit deja o doză de vaccin. Un părinte a declarat pentru Blikk că profesorul a făcut diverse comentarii despre elevii nevaccinați, iar mai târziu a spus elevilor clasei că le va acorda celor cu un certificat de imunitate o notă mai mare. Unii părinți au decis să raporteze profesorul și pentru acest lucru.

Contactat de Blikk, directorul școlii primare a declarat că de atunci i-a dat colegului său un avertisment verbal. Șeful instituției a adăugat că profesorul de biologie și-a dat seama că ceea ce spusese ar fi putut provoca neînțelegeri sau nemulțumiri și a promis că va clarifica situația cu elevii. Directorul a subliniat, de asemenea, că îl consideră pe colegul său o persoană bună și un bun profesor.

Ungaria a fost una dintre primele țări ale Uniunii Europene care a oferit posibilitatea vaccinării copiilor. Vaccinarea tinerilor cu vârste cuprinse între 16-18 ani a început în luna mai, urmată de vaccinarea pentru tinerii cu vârste între 12 și 15 ani, în iunie.

Conform koronavirus.gov.hu, patru pacienți cu Covid au murit ieri în Ungaria, în timp ce au fost înregistrate 130 noi infecții cu coronavirus.

 

 

Ștefan Priscu, Redactor Alert24 Ungaria

Sursă foto – Hungary Today