Ambrozia a pus stăpânire pe Capitală – Planta este nocivă și sporește numărul bolnavilor de astm și al celor cu alergii

Ambrozia a pus stăpânire pe Capitală. Crește lângă Parlament, lângă Academia Română, lângă școli și lângă blocuri. Planta este nocivă și  sporește numărul bolnavilor de astm, spun medicii, care trag un semnal de alarmă. Mai mult, ambrozia le face viața un calvar câtorva zeci de mii de bucureșteni.

Poliana Leru, medic alergolog – ”Ambrozia este o problemă de sănătate publică. Polenul de ambrozie este puternic alergizant și numărul de pacienți care sunt sensibilizați și au manifestări clinice de alergie la ambrozie este din ce în ce mai mare. Problema afectează persoane care nu au avut alergii și produce un risc de complicații care se pot adăuga altor patologii și pot rezulta boli grave, cum ar fi astmul.

Cu trei ani în urmă, autoritățile au decis, prin lege, amendarea proprietarilor care nu-și curăță terenurile de ambrozie. Aceeași lege îi obligă să combată ambrozia și pe administratorii drumurilor, căilor ferate, cursurilor de apă și bazinelor piscicole. Amenzile ajung la 20 de mii de lei.”

 

 

Sursă foto – bbc.com