Ministrul Educației – Evaluările online și-au pierdut din relevanța. Profesorii nu pot garanta că cei care răspund sunt elevii

„Componenta de evaluare-examinare n-a inregistrat niciun progres. Nu exista nici acum platforme dedicate si securizate prin care sa avem o evaluare corecta, de calitate, din aceasta perspectiva in invatamantul online. Nu exista.
Imi pare rau ca trebuie sa o spun atat de direct, dar evaluarile online si-au pierdut foarte mult din relevanta pentru simplul motiv ca nu stiu sa fie profesori care pot garanta suta la suta ca cei care au raspuns acestor teste, examinari, evaluari din spatele unui ecran sunt cei care trebuiau sa raspunda. Este un detaliu, privit de unii, este esential din punctul meu de vedere, pentru calitatea actului educational care se finalizeaza prin evaluare, examinare. Aici suntem”– a declarat Cimpeanu, la Black Sea and Balkans Security Forum.

Cu toate acestea, ministrul Educatiei a declarat, in primavara, ca predarea online va fi inclusa in contractul de scolarizare. Predarea online va continua si dupa ce se va incheia pandemia, acolo unde va fi posibil si adecvat, a spus el. Ramane de vazut daca evaluarile elevilor se vor desfasura tot online, sau daca acestia vor fi chemati la scoala pentru a sustine testele.

 

 

Sursă foto – dw.com