Dacian Cioloș anunță că USR PLUS iese de la guvernare – Acesta nu mai e guvern de coaliție, vom susține o moțiune de cenzură împotriva premierului Florin Cîţu

Dacian Cioloș, co-președinte al USR PLUS a reacționat la decizia premierului Cîțu de a-l demite pe ministrul justiției, Stelian Ion. Cioloș spune, pe Facebook, că premierul „a demis fără motiv al doilea ministru USR PLUS”. „Acesta nu mai e guvern de coaliție”, a concluzionat Dacian Cioloș.

”Decizia Biroului Național al USR PLUS din această seară este că vom susține o moțiune de cenzură împotriva premierului Florin Cîţu.

USR PLUS anunță că își retrage sprijinul politic pentru premierul Cîțu, care a aruncat țara în criză politică. USR PLUS nu a girat şi nu va gira niciodată jaful din bani publici, în nicio formulă de guvernare.

Cerem Coaliției să ia act de lipsa unei majorități care să susțină Cabinetul Cîțu și solicităm declanșarea de urgență a negocierilor în Coaliție pentru desemnarea unui nou premier care să formeze un nou guvern.

În situația în care discuțiile din Coaliție vor eșua în propunerea unui nou premier, USR PLUS va susține o moțiune de cenzură împotriva Guvernului Cîțu.

Ministrul Stelian Ion este propunerea USR PLUS pentru Justiție în viitorul guvern şi are tot sprijinul nostru pentru continuarea reformei din justiție, inclusiv desființarea SIIJ şi numirile procurorilor-şefi, procese întrerupte de iresponsabilitatea premierului Cîțu.

Biroul Național a decis convocarea Comitetului Politic în data de 11 septembrie.” – a scris Dacian Cioloș pe pagina de Facebook

 

 

Sursă foto – https://www.facebook.com/dacianciolos